Páteční speciál
Radegast
Nezaměnitelná chuť a říz správně hořkého piva Radegast jsou výsledkem umu nošovických sládků, kteří vaří Radegast dle odkazu prvního sládka Jaromíra Franzla. Právě on vtiskl Radegastu charakteristickou výraznou hořkost. K vaření piva používáme v Nošovicích kvalitní suroviny z Moravy a Slezska. Ne nadarmo nese naše pivo jméno pohanského boha.
Radegast – jméno vycházející z moravských srdcí
Název novému pivu vybrali sami obyvatelé regionu v anketě při vzniku pivovaru. Jejich volba byla inspirována patronem Moravy: pohanským bohem úrody, ohně, slunce, pohostinnosti a sklizně – Radegast.
Moravský chmel
Základem nezaměnitelné chuti správně hořkého piva Radegast je chmel, který pro nás pěstují na tradičních hanáckých chmelnicích v okolí vesničky Tršice. Toto místo je jedinečnou chmelařskou lokalitou s historií sahající do 16. století. Pro naše piva používáme odrůdu Žatecký poloraný červeňák, která je jednou z nejkvalitnějších na světě. Ležáku Radegast Ryze Hořká 12 dopřáváme trojité chmelení třemi různými druhy moravského chmele. Kromě Žateckého poloraného červeňáku používáme i odrůdu Sládek a Saaz Late považovanou za budoucnost českého pivovarnictví.
Moravský ječmen
Pro výrobu správně hořkého piva Radegast je používán velmi kvalitní ječmen, který se sklízí na úrodných polích Moravskoslezského, Olomouckého, Zlínského a Jihomoravského kraje. Jedná se o sladovnický ječmen, který je pěstován tak, aby co nejlépe vyhovoval výrobě sladu. Ječmen se zpracovává ve vlastní sladovně v Nošovicích. Sládci tak mají celý proces stále pod kontrolou a slad je připraven přesně na míru pivu Radegast.
Beskydská voda
Křišťálově čistá voda z nádrže Morávka v Beskydech má vynikající vlastnosti pro výrobu piva. Díky tomu, že je velmi měkká, nevyžaduje žádné úpravy. Právě kvůli jedinečnému přírodnímu zdroji vody z Morávky, byl Pivovar Radegast vybudován právě v Nošovicích. Pramen řeky Morávky se nachází na severozápadním úbočí vrchu Sulov v Moravskoslezských Beskydech v nadmořské výšce kolem 880 metrů.